Društvo

Internet – dobar sluga, loš gospodar“

Psihološko savetovalište za studente pri Studentskom kulturnom centru Niš organizuje seminar “Internet – dobar sluga, loš gospodar”. Seminar će biti održan u utorak 23. februara u Velikoj sali Univerziteta u Nišu, u periodu od 11 do 15 sati.

Da li vam se nekada desilo da otvorite internet pretraživač samo da biste pronašli određenu stvar i na kraju završite sedeći sat vremena ispred kompjutera ne znajući zašto ste došli? Jeste? Svima je. Internet je toliko masovno počeo da se koristi da je gotovo izgubio svoju prvobitnu svrhu – bolja dostupnost informacija. Svoju veću popularnost dobio je i sa pronalaskom pametnih telefona, tako da je sada u svakom trenutku dostupan.

Koliko njih zaista koristi društvene mreže da se poveže sa prijateljima i rodbinom koji žive daleko? Da, ima i toga, ali u mnogo većoj količini društvene mreže se koriste za sve drugo osim za to. Sve je više dece i tinejdžera koji koriste internet. Oni svoje prvobitne identitete razvijaju onlajn, na društvenim mrežama, grupnim četovima, u igranju onlajn igrica. Često u gradu možete videti grupu devojaka ili mladića koji sede u kafiću i umesto da razgovaraju oni gledaju u svoje telefone ili se slikaju.

O tome kakvi mogu biti uticaji online komunikacije na realni identitet, zašto ljudi slikaju selfi, i kakva je to komunikacija preko emotikona – verbalna ili neverbalna saznajte na seminaru koji organizuje Psihološko savetovalište za studente, u utorak 23. februara sa početkom u 11 sati.

Satnica seminara  „Internet – dobar sluga, loš gospodar”

11:00 – 11:30 Uvodna reč i otvaranje seminara
11:30 – 12:15 „Efekti sajber komunikacije na ličnost u realnosti“, predavač: Prof. dr Vesna Anđelković, psiholog
12:15 – 13:00 „Da li nas emotikoni otuđuju?“, predavač: Nikola Roy Chaudhury, psiholog

13:15 – 14:00 „Zašto selfi?“, psihološko savetovalište za studente
14:00 – 14:15 „Fejsbuk ogledalo“, predavač: Nikola Roy Chaudhury, psiholog
14:15 – 15:00 „Neka slika progovori!“, predavač: Prof. dr Aleksandra Kostić, psiholog

Screenshot 25

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com