Politika

NPS: Propadanje juga se nastavlja

“Propadanje Niša i juga Srbije sve je izvesnije i to kroz određene oblasti, pre svega u saobraćajnom pogledu, više niko ne govori o izmeštanju pruge iz centra grada, niti o mogućnosti da Niš bude obuhvaćen izgradnjom brze pruge Beograd-Budimpešta. Uništavanje u kulturnom i turističkom pogledu je očigledno, ako znamo da se muzički festival „Exit“ odlikuje i obezbeđuje još sigurnije izvore finansiranja nego do sada, a da se „Nišvill“ samo simbolično finansira iako je to najbolja manifestacija u promociji turizma u Srbiji 2015. godine”, rekao je Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije na zajedničkoj konferenciji za novinare sa strankom Zajedno za Srbiju.

On kaže da što se tiče turizma Niška Banja nije ni na mapi turističkih podsticaja koje Vlada Republike Srbije izdvaja dok u Vojvodini turizam cveta .

“U privrednom pogledu najnoviji primer je otvaranje britanske fabrike “Delphi” u Novom Sadu koja proizvodi delove za automobile gde će se zaposliti oko 2 000 ljudi, ali tek 2018.godine, kako sami kažu, a u Nišu će u naredne četiri godine biti najveća investicija fabrika za proizvodnju školskog nameštaja od 40 novih radnih mesta u radnoj zoni “Sever““, naglašava Jovanović.

On dodaje je naš grad uništen i u pogledu sporta jer se gasi rukometni klub “Železničar” najtrofejniji niški klub, kako ističe, sa šest osvojenih kup-takmičenja, a u Novom Sadu se igra Evropska liga.

Kad su mediji u pitanju, prema rečima Jovanovića, Niš je opet potčinjen u odnosu na Novi Sad jer će se regionalni servis u Vojvodini finansirati iz takse za RTS, dok su niški mediji prepušteni sami sebi.

“Finansiranju se iz niškog bužeta i privrede koja je osiromašila od reklama kojih je sve manje i manje”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com