Sport

Metalac i Zvezda u polufinalu – košarkaši Smedereva junaci večeri

Drugog dana Kupa Radivoja Koraća, pobedama za polufinale izborili su se ekipe Metalca i Crvene zvezde. Manje posečen prvi meč ali je zato Zvezdu dočekalo blizu 5000 Nišlija koliko prima obnovljena Hala Čair.

Košarkaši Metalca su u prvom četvrtfinalu bili bolji od Borca iz Čačka 96:86 posle produžetka.

Branilac “Žućkove levice” Crvena zvezda veoma lako pobedila je Smederevo sa čak 89:44. Nišlija Stefan Jović neće nastupati na Kupu, potvrdio je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Najači utisak na novinare ipak je ostavio trener Smedereva Zoran Todorović koji je posle meča sa šampionom Srbije rekao da je “vapajem” hteo da ukaže na probleme s kojima se bori on, ali i drugi košarkaški klubovi u Srbiji.

“Hoću da se zahvalim Nišlijama za ovakav prijem. Hvala i Zvezdi što je imala razumevanja. Kako smo počeli, mislio sam da nećemo doći ni do ovih 44 poena. Moji igrači su prvi put igrali u ovakvoj atmosferi i pred ovolikim brojem navijača. Obićno igramo pred 200-300 gledalaca a na konferencijama nikada nismo videli ovoliki broj novinara. Presrećni smo što smo deo Kupa”, rekao je novinarima Todorović. Jedan niški hotelijer obezbedio je za ekipu Smedereva sedam soba, gde će košarkaši prespavati.

Polufinalni dueli igraće se sutra, prvi meč igra se od 17 sati sastaju se Mega Leks i Metalac, a od 21 sat Crvena zvezda i Partizan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com