Društvo

Prioritet ulaganje u budućnost dece!

Učenici deset osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana imaće malo bolje uslove za informatičko usavršavanje, jer su „bogatiji“ za 20 laptopova i deset štampača. Naime, svaka škola dobila je na dar od najveće niške opštine po dva laptopa najsavremenije generacije i po jedan štampač, u okviru projekta „Ulog u budućnost“.

“Smatram da je ulaganje u budućnost naše dece najvažnije i najlepše ulaganje. Poklonjena oprema vredna je oko dva miliona dinara. Akcija je deo sveukupnog rada Gradske oopštine Medijana posvećenog deci i mladima”, rekao je uručujući poklone predsednik opštine Zoran Stojanović i podsetio da opština ima fondove za vantelesnu oplodnju, za treće dete, za prvo dete u nedelji, manifestacije školski sport i Dečiji festival i druge aktivnosti posvećene mladom naraštaju.

medijanlaptop2

Stojanović je ovom prilikom najavio realizaciju projekta „Moja prva aplikacija“ koji će uključiti po pet školskih odeljenja u obuku za rad na kompjuterima a koji će najveća niška opština realizovati sa Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u vrednosti od 1,5 miliona dinara. Takođe, učenici niških osnovnih škola sa područja Medijane biće uključeni u program crtanja i slikanja različitim tehnikama preko projekta „Najlepša razglednica Medijane“.

medijanalaptop3

GO Medijana je u okviru projekta „Ulog u budućnost“ obezbedila četiri laptopa i dva štampača za učenike škola u srpskim enklavama na Kosovu a kojima će biti omogućena praktična realizacija projekta „Dečiji IT most“ i povezivanje sa drugovima u Srbiji. Opremu sa slatkišima za decu na Kosovu, rukovodstvo GO Medijana uručiće tokom posete Kosovu koja je planirana za 20. i 21. februar sa predstavnicima Niške eparhije i vladikom Teodosijem. Tokom posete Gračanici u organizaciji Gradske opštine Medijana i Doma kulture u ovom mestu biće priređen i koncert Vokalnog sastava „Konstantin“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com