Društvo

Niš dobija Botaničku baštu

Nakon pripajanja dela JKP “Gorica” javno komunalnom preduzeću “Mediana” uočljivi su prvi pozitivni rezltati. Pored najave da će Niš uskoro dobiti Botaničku baštu u Tvrđavi, prethodnih dana očišćena je Kula a za sutra je najavljeno i detaljno čišćenje velikog parkinga ispred nekadašnje Elektronske industrije.

“Ono na čemu trenutno ozbiljno radimo jeste Botanička bašta na prostoru gde je nekada bila upravna zgrada JKP “Gorica” u niškoj Tvrđavi. Od Udruženja ZOO Planet potražili smo nekoliko životinja i nadamo se uspostavićemo saradnju. Dolazak životinja u taj prostor upotpuniće sliku ove gradske bašte koju naš grad nikada nije imao. Prostor u Tvrđavi je idealan za ovu namenu. Biće dostupan Nišlijama ali i velikom broju turista koji u letnjim mesecima posete Tvrđavu i naš grad”, rekao je za Niške Vesti Bratislav Vučković, generalni direktor JKP “Mediana”

Screenshot 19Jedina Botanička bašta za sada jeste bašta Gimnazije „Svetozar Marković“ koja je nastala početkom 80. godina prošlog veka.

Posle nekoliko meseci pripajanja JKP “Gorica”- Zelenilo, JKP-u “Mediana” uočljivi su prvi pozitivni rezultati. Očišćena je Kula, gde je ovaj prostor sada za primer, potrebno je i da svest građana bude takva da ovako uređen prostor tako i ostane. Često se taj prostor čisti ali ubrzo sve to bude zanemareno, kažu u ovom javnom preduzeću.

“Za sutra organizujemo veliku akciju detaljnog čišćenja parkinga kod nekadašnje Elektronske industrije. Ovaj prostor je pomalo zaboravljen i ruglo je za sve one koji ovim putem prođu a usput ih zatekne veliki i neuređen prostor. Uskoro će biti otvoreno za posetioce i Arheološko nalazište Medijana, te je potrebno okolinu urediti”, kaže Vučković za Niške Vesti.

Sutra će na ovom prostoru biti angažovano najmanje dvadesetak radnika i nekoliko vozila manje i veće kubikaže završava direktor Mediane.

Ovaj prostor koji se zimi koristi i za odlaganje snega očišćen je zadnji put marta 2012. godine kada je uklonjena i velika deponija koja je tu nastala.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com