Društvo

Perišić: Račun Grada nije u blokadi

Posle izveštavanja mnogih medija da je gradski račun blokiran, oglasio se danas i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji tvrdi da račun ni u jednom trenutku nije bio blokiran, jer je on zaštićen. Takve vesti su netačne, potvrdio je Perišić.

“Račun Grada je zaštićen račun i on nikada ne može da bude blokiran. Račun Grada nijednog trenutka nije bio u blokadi uprkos odlaganju transfera. Nije transfer izgubljen, 52 miliona će biti dato sa februarskim transferom. Morali smo jedino da više puta odblokiramo škole koje su bile u blokadi i ponavljan, ne račun Grada nego škole. Do sada je uplaćeno 65 miliona  na račune škola po novom sistemu RINO koji u ovoj godini ide preko računa Grada. Obaveze Grada prema školama su u ovom trenutku negde oko 5 miliona dinara i biće izmirene prvog radnog dana čime se stiču uslovi  da se vrate u transfer koji je bio privremeno obustavljen “, kaže gradonačelnik Niša i dodaje.

“Račun grada je zaštićen račun, što znači da ako danas u grad uđe 10 miliona, samo polovina može biti utrošena, druga polovina se ne dira jer je taj račun, ponavljam zaštićen i ne može biti u blokadi”, završio je Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com