Sport

BRAVO! Plivači Naisa osvolili čak 11 medalja na “Malme Open 2016”

Plivači Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom “Nais” su uspešno završili svoj nastup na jubilarnim 40. igrama za osobe za invaliditetom “Malme Open 2016 “. Naisovci su osvojili čak 11 medalja i ne skrivaju zadovoljstvo postignutim.

Bilans od šest zlatnih, četiri srebrne i jedne bronzane medaljae pokazuju da niški i plivači sa invaliditetom mogu da budu uspešni i u oštroj konkurenciji. Raduje činjenica da je po prvi put jedna niška plivačka štafeta nastupila na nekom takmičenju (osvojena srebrna medalja).

Konkurencija nikad jača. Što zbog prestižnog jubileja, što zbog činjenice da je plivačko takmičenje po prvi put u istoriji uvršteno u kalendar Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, na takmičenju je bilo 18 država učesnica.

Srpski plivač sa invaliditetom broj 1, Nemanja Tadić (S9), osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Iako najuspešniji, uzdržano komentariše svoj nastup u Malmeu:

“Zadovoljan sam, jer sam plivao lične rekorde. Međutim, moja “trka života” je u Nausi za pet sedmica. Tamo se “juri” norma za Rio. Malme je samo tranzit, čisto da osetim tenziju takmičenja”.

Ono što je važno je da eventualni nastup Nemanje Tadića na Paraolimpijskim igrama je kruna sezone, jer je plan da nastupi na Evropskim univerzitetskim igrama u Rijeci i Svetskom juniorskom prvenstvu u Pragu.

Od ostalih takmičara valja istaći Nemanju Panovića, koji je osvojio dva zlata, jedno srebro i jednu bronzu, ali i Stevana Nakića (S8) koji je osvojio jedno zlato i tri srebra.

Najmlađi član Naisovaca u Malmeu je bio Nikola Ljubisavljević (S8). Ovaj niški gimnazijalac je osvojio dve srebrne medalje i nije krio oduševljenje:

“Posle Beograda i Istanbula, i u Malmeu sam nastavio sa osvajanjem medalja. Motivisan sam da treniram još intenzivnije.”

Vođa ekspedicije Naisa, jedina dama, bila je Marija Damnjanović. Ovaj niški master fizičkog vaspitanja i sporta nije krila zadovoljstvo postignutim:

“Pre svega htela bih da se zahvalim ovim divnim momcima što su preko cele godine maksimalno trenirali, jer da nisu danas ne bi bilo ovakvog bilansa. Uslovi za treninge ovde u Malmeu bili su odlični, kao i samo takmičenje”.

Nišlije se sa “uspešne misije” vraćaju u zemlju redovnom linijom Wizz air-a Malme – Niš u utorak u 10.15.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com