U fokusu

U Srbiji će biti TOTALNO zabranjeno PUŠENJE, a smanjuju se kazne KAFIĆIMA koji ga dozvole?!

Izmenama i dopunama zakona, koji će totalno zabraniti pušenje, biće smanjenje i kazne za pravna lica koje su iznosile do milion dinara, a sve to radi lakše naplativosti

Nacrt o izmeni i dopuni Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, zbog kog 2,5 miliona Srba neće moći da puši u ugostiteljskim objektima, totalno će zabraniti duvanski dim u njima, ali i smanjiti kazne, saznaje Telegraf.

Naime, kako saznaje Telegraf, nacrtom ovog dokumenta, koji je Posebna radna grupa Ministarstva zdravlja završila krajem januara, menjaju se odnosno smanjuju kazne za prekršaj za pravno lice i sve to radi lakše naplativosti.

To znači da će za pravna lica biti smanjena kazna koja sada, po članu 28 ovog Zakona, iznosi od pola miliona do milion dinara. Njom su se kažnjavala sva pravna lica koja nisu zabranila pušenje u određenom javnom prostoru, ako u svakom prostoru u kome je zabranjeno pušenje, nije istaknut znak zabrane pušenja…

Kako bi naplativost kazni bila bolja, nadležni su rešili da ih smanje, ali još nije poznato koliko će one precizno iznositi.

Na pitanje da li se ova ovakva odredba može tumačiti kao to da država tera građane da krše propisane zakonske odredbe, predsednik Udruženja ugostitelja Nikola Dimitrijević kaže za Telegraf da nije video nacrt izmena i dopuna Zakona, ali da je smanjenje kazni dobra vest s obzirom na to da su važeće drakonske.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com