Magazin

Vernici danas slave SVECE, kojima se molimo ako imamo problema sa NESANICOM!

Kada je čuo za Kira, Jovan, tada rimski oficir u Edesi, došao je u Arabiju da ga vidi. Zbližili su se i zavoleli kao braća

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Sveti Kir i Jovan, besrebrenici i čudotvorci. Ovi svetitelji nisu bili braća po srodstvu, već po duhu.

Kir je najpre živeo u Aleksandriji i kao lekar lečio ljude i verom Hristovom i fizičkim lekovima. Kada je saznao da bolesti napadaju ljude najviše zbog grehova, on je uvek upućivao bolesnike da pokajanjem i molitvom očiste dušu od greha, da bi kroz to povratili i telu zdravlje.

Kada je počelo Dioklecijanovo gonjenje hrišćana, Kir se udaljio u Arabiju gde je primio monaški čin. Ubrzo se za njega pročulo i u Arabiji i ljudi su mu se obraćali za pomoć.

Kada je čuo za Kira, Jovan, tada rimski oficir u Edesi, došao je u Arabiju da ga vidi. Zbližili su se i zavoleli kao braća.

U to vreme mučitelji su ugrožavali neku Atanasiju hrišćanku, sa tri ćerke u gradu Kanopu.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com