Društvo

Novi mobilijari i venjaci obradovali Nišlije

Mališani koji žive na području Gradske opštine Medijana dobili su nove tobogane, klackalice, penjalice…oni nešto stariji moći će da uživaju u novim venjacima ali i klupama postavljenim na mestima gde su bile uništene – u Parku Svetog Save i pored Nišave.

Inovirani su prostori na kraju Ulice Pariske komune, u Duvaništu kod česme, preko puta Spomen kosturnice „Ćele – Kula“ , na uglu Rentgenove i Ulice Dragiše Cvetkovića, u dvorištima osnovnih škola „Učitelj Tasa“ i „Ćele Kula“, na šetalištu kod Hotela „MY Place“, na Bulevaru dr Zorana Đinđića iza RK „Rabac“ i već popularni „gusarski brod“ u Čairskom parku, koji je već pretrpeo nekoliko oštećenja pomenuo je predsednik GO Medijana. Screenshot 15

Ne možemo da gradimo ulice ili neke druge objekte infrastrukture ali možemo da oplemenimo ono što je već izgrađeno na našoj teritoriji. Nove igračke na 11 lokacija i 14 senika na šest lokacija poklanjamo građanima Niša svih generacija”, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović.

Senici su postavljeni u Naserovoj ulici, iza bivšeg restorana „Lipov lad“, tri na kraju Ulice Pariske komune, dva kod Hotela „MY Place“, u Čairskom parku….). U toku je postavljanje i tri teretane na otvorenom.

Ukupna vrednost izvedenih radova je blizu 11 miliona dinara, obezbeđenih iz budžeta GO Medijana za 2015. godinu.

Po rečima predsednika opštine Medijana Zorana Stojanovića, ovih dana biće predato na korišćenje i šetalište za pse u Čairskom parku, koje Grad Niš po prvi put u svojoj istoriji dobija, uz ideju da još jedan ovakav prostor bude uređen iza Gradske toplane.

U narednih mesec biće popravljeni svi sportski tereni na području ove opštine, obećao je predsednik Stojanović i pozvao građane Niša da čuvaju novopostavljene sprave kako bi duže trajale.

Med

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com