Društvo

Prosvetari potvrdili štarjk upozorenja

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika najavili su štrajk upozorenja za 25. februar i zatražili da im se plate povećaju za četiri odsto u aprilu i još četiri odsto u oktobru. Zorica Kitanović, predsednica gradskog odbora Samostalnog sindikata obrazovanja potvrdila je nedavno za Niške Vesti da će obustave nastave biti i u Nišu, danas je stigla i zvanična potvrda.

U školama neće biti održani prvi čas u prepodnevnoj i prvi čas u popodnevnoj nastavi, a Kitanović očekuje da će 80% škola u Nišu podržati štrajk.

Prosvetari su zatražili i jednokratnu isplatu nagrada u visini od 5.000 dinara, koja bi uskoro trebalo da bude isplaćena.

“Prosečna plata u prosveti je 37 000 dinara, dok je prosečna plata u Srbiji 51.485 dinara, mi zato tražimo korekciju koeficijenata. Za ovo povećanje potrebno je budžet za naše plate povećati čak 30%,” rekla je Kitanović za Niške Vesti.

Predstavnici četiri reprezentativna zatražili su da ih primi na razgovor premijer Srbije Aleksandar Vučić.

 

Screenshot 4

U Srbiji radi ukupno 150.000 ljudi u prosveti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com