Sport

Niška skijašica otputovala u Lilehamer na zimske OI mladih

Nišlijka Milica Kovačević otputovala je danas na zimske Olimpijske igre mladih koje se održavaju od 12. do 21. februara u norveškom gradu Lilehameru. Ona je učenica drugog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ i član je skijaškog kluba „Konstantin Niš“ a pravi uspeh je sam odlazak u Norvešku i to što će Niš i Srbija imati svog predstavnika na ovom velikom svetskom takmičenju.

i Kovačević je jedina devojčica iz Srbije koja je ispunila visoku olimpijsku normu i pravo da se takmiči. Ona i njen trener Damir Kapric trenirali su do poslednjeg dana kako bi Milica otišla na Olimpijadu u najboljoj formi.

Milica ima samo šestaest godina a skijanje trenira od svoje četvrte godine. Na samom početku pokazivala je afinitet prema ovom spotru u kome je sada vrhunski takmičar. Višestruki je prvak Srbije u svim kategorijama, odličan uspeh u školi prati naravno i sportske uspehe.

“I skijam i učim. Na stazu izlazim kada krene sa radom prva “žica”, a završim sa zadnjom. Tu su i kondicioni treninzi u teretani, a kada sve to završim na red dolazi škola. Odličan sam učenik gimnazije i od njih imam zaista veliku podršku i razumevanje. Ništa nije teško kada se voli“, kaže Milica Kovačević.

12695956 10201371763732183 1191289775 n

Trener Damir Kapric kaže da je pravi i veliki uspeh da je Milica danas u avionu za Lilehamer, o čemu su Niške Vesti već pisale.

Predstavnici Srbije na Olimipijadi u Norveškoj biće Milica i Rašo Jevremović (1998) iz skijaškog kluba “Čigota” sa Zlatibora. Milica se takmiči u četiri kategorije: slalomu, veleslalomu, super veleslalomu ( super G) i kombinacijama.

Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com