Sport

Futsal reprezentacija gluvih igra u Stefanovu čast

Futsal reprezentacija gluvih otputovala je bez Stefana Milanovića (26) iz Čačka, u Španiju kako bi učestvovali u Evropskoj ligi šampiona u futsalu za gluve.  Ovo prvenstvo otvara se zvanično danas i traje do 13. februara. Odlazak naše futsal reprezentacije obeležio je tragičan događaj ali su igrači odlučili da ipak otputuju i bore se u Stefanovu čast.

“Igrači žele da otputuju i daju sve od sebe i da se vrate sa peharom za Steafana. Brate,ti za nas nisi mrtav. Juče sam ti kupio patike. Poneo sam ti. Sve vreme ću ih nositi sa sobom. Znaš i sam da si bio prvi golman. Tako će i biti. Tvoje patike će početi utakmicu a onda ideš sa nama na klupu za rezerve i gde god mi bili i ti ćeš biti sa nama.
IGRAJ ZA STEFANA!!!” napisao je trener reprezentacije Husein Nazifi na svom Facebook profilu.

Ovi mladi futsaleri otputovali su bez golmana Stefana Milanovića (26), člana srpske reprezentacije u futsalu koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, kada se vraćao sa priprema za učešće na Evropskoj ligi šampiona u futsalu za gluve. 

Njegov brat koji je bio u kolima kada je Stefan poginuo, Nemanja takođe je gluv od rođenja. Pored Stefana i on je počeo da igra fudbal, bili su uspešni naročito Stefan koji je igrao i rukomet. Radio je u limarskoj radnji bez stalnog zaposlenja i pomagao roditeljima koji su gluvonemi.

Poruke podrške zatrpale su Facebook profil trenera reprezentacije Huseina Nazifi…

Screenshot 11

Srećno momci i hrabro!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com