Sport

Nišlija dominira na futsal šampionatu Evrope

Najbolji futsal igrači Srbije savadali su reprezentaciju Portugalije velikim rezultatom 3:1, oni su pobedom u ovom duelu zauzeli prvo mesto u Grupi A i tako obezbedili lakšeg protivnika u četvrtfinalu – Ukrainu umesto Španije. Srpska zlatna “Desetka” učinila je da grad na Nišavi ponovo bude ponosan. Nišlija Mladen Kocić postigao je gol i na ovoj utakmici, od početka evropskog šampionata naša reprezentacije dala je 8 golova od tog broja Kocić čak 3.

I Srbija i Portugalija obezbedili su učešće u četvrtfinalu.

U prvoj utakmici na šampionatu u kojoj su snage odmerili naši reprezentativci i ekipa Slovenije, mi smo slavili sa 5:1. Na toj utakmici dva gola za Srbiju postigao je Nišlija Mladen Kocić koji igra u hrvatskom Nacionalu. Dvadesetsedmogodišnji Kocić postigao je gol i na drugoj utakmici večeras kada je Srbija odmerila snage sa Portugalijom i bila bolja.

futsal főoldali banner

Srbija je u dosadašnjem toku šampionata postigla 8 golova a primila tek 2. Kocić je čak tri puta zatresao mrežu protivnicima.

Utakmice četvrtfinala igraju se 8. i 9. februara. Polufinale je 11, a finale i utakmica za treće mesto 13. februara.

U ponedeljak 8. februara u 18 sati Srbija igra sa Ukrainom utakmicu fetvrtfinala.

Titulu šampiona Evrope brani Italija.

Na ovom šampionatu učestvuje 12 reprezentacija, a među najboljim igračima malog fudbala u Evropi pored Kocića igraju još dvojica Nišlija Miloš Stojković član kragujevačkog Ekonomca i Dušan Milojević igrač niške Kalče, koja je ponela titulu jesenjeg prvaka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com