Društvo

Crtež niške učenice u brošuri evropske kuće fudbala

Crtež učenice iz Niša našao se u likovnoj brošuri koju je pripremila evropska kuća fudbala i Fudbalski savez Srbije pod nazivom “Saveti i trikovi za održivi razvoj”.
CRTEŽ Sofije Cvetković učenice OŠ“Stefan Nemanja“ u Nišu našao se u likovnoj brošuri pod nazivom “Saveti i trikovi za održivi razvoj”, koje je pripremila i organizovala evropska kuća fudbala UEFA, zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije.

Taj projekat, u koji je bilo uključeno preko 1000 dece iz 32 škole iz Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Sada, a koji se bavio temama iz ekologije, očuvanja životne sredine, sporta i fer-pleja, promovisan je u toj školi gde su mališani oduševljeno pričali o sportu, futbalu, svojim idolima, ali i školi, nastavi i vaspitanju.

Cilj brošure, koja će biti podeljena osnovcima u gradovima širom Srbije, je da se u susret UEFA Futsal EURO 2016, važnom evropskom takmičenju koje se od 2. do 13. februara održava u Beogradu, deca edukuju u pogledu očuvanja okoline i steknu navike koje će biti od koristi celom društvu, te da sa takvom svešću utiču i na svoju okolinu što predstavlja jedinstven legat ovog velikog futsal događaja.

Na konkurs je pristigao veliki broj radova, a najbolje je izabrala komisija iz UEFA i FSS. Likovni konkurs je obuhvatio 15 tema održivog razvoja, i to na način da je svaka škola imala zadatak da obradi po 2 teme i da se na taj način pokrije svih 15 tema u svakom gradu, među kojima su i „poštujte okolinu“, „sortirajte svoj otpad“, „jedite odgovorno“, „trošite manje vode“.

Saveti i trikovi za održivi razvoj koje je osmislila UEFA, predstavljeni su u brošuri kroz 15 jednostavnih načina kojima se promoviše unapređenje i očuvanje društvenog, ekonomskog i ekološkog okruženja.

„Drago nam je što su izabrali baš ovaj rad. Lepo je što je UEFA ovo organizovala, i povezala priču sa futsalom“, oduševljeno su prokomentarisale Vesna Kocić i Vesna Vukojević koordinatori prve “Eko škole“ koja nosi tu titulu u regionu i jugoistočnoj Srbiji.

Fudbal i futsal su idealni da se deci, na njima blizak način, kroz igru i druženje, pruže važne informacije u vezi sa očuvanjem okoline i uštede svih onih resursa bez kojih današnji svet, ovakav kakav poznajemo, ne bi mogao normalno da funkcioniše.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com