Sport

PRVI PUT U SRBIJI! “Evropa kup” u paraolimpijskom skijanju

Na Staroj planini održava se Evropa kup u paraolimpijskom skijanju u brzim disciplinama, spustu i super kombinacijama. Prvi put, Srbija je domaćin ovako velikog takmičenje, koje je počelo danas i traje se do petka 5. februara. Čak 26 skijaša – paraolimpijaca iz osam zemalja okupilo se na Staroj planini gde će odmeriti snage i boriti se za titulu najuspešnijeg.

“Ponosni smo na to što se ovo takmičenje održava u Srbiji i to ovde na Staroj planini. Malo nas je temperatura omela koja je trenutno +10 stepeni Celzijusa ali će narednih dana nadam se biti bolje vreme”, kaže za Niške Vesti Jugoslav Milošević, kordinator za zimske sportove u Paraolimpijskom Komitetu Srbije.

Prethodnih dana organizovane su trke za mlađe skijaše ali narednih dana sledi prava borba.

“Staza je odlična. Start je na 1750 m nadmorske visine, dugačka je 2,5 kilometara a visinska razlika staze je čak 420 metara. Narednih dana slede trke u disiplinama spust i super kombinacija, očekujemo pravu borbu”, dodaje Milošević.

Organizator Evropa kupa na Staroj planini je Paraolimpijski Komitet Srbije uz tehničku podršku Skijaškog Saveza Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com