Kultura

Nagradu „Branko Miljković“ dobija Slobodan Zubanović

Žiri za dodelu nagrade „Branko Miljković“ jednoglasno je doneo odluku da ona pripadne Slobodanu Zubanoviću za knjigu pesama „Starac i pesme“ u izdanju „Povelje“ iz Kraljeva.

U obrazloženju žirija koji je radio u sastavu dr Dragana V. Todoreskov, Jelena Mladenović i Tomislav Marinković navodi se da je na konkurs za najbolju knjigu poezije u 2015. godini stiglo oko sto knjiga i da je zadatak da se izabere nabolja iz prošlogodišnje pesničke produkcije bio složen.

Odluka je bila jednoglasna i nagrada, koja se sastoji od povelje i novčanog iznosa, dodeljena je Slobodanu Zubanoviću za zbirku pesama „Starac i pesme“, u izdanju „Povelje“ iz Kraljeva.

Inače, ovu nagradu dodeljuje Grad Niš, finansijski je podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije a organizator dodele je Niški kulturni centar.

U užem izboru za ovu prestižnu poetsku nagradu bile su i knjige dvoje Nišlija, Zvonka Karanovića i Stane Dinić Skočajić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com