Magazin

KOD LEKARA BEZ OVERE: NALED za čipovane zdravstvene knjižice

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj preporučuje da se uvedu čipovane zdravstvene knjižice kojima bi građanima i privrednicima bilo omogućena da ostvare pravo na zdravstveno osiguranje bez ikakve overe, izjavila je direktorka za regulatornu reformu NALED-a Jelena Bojović.

Kako je dodala za to bi bila dovoljna i samo lična karta. Ona je rekla da je to donekle u Srbiji rešeno pošto i sada postoje čipovane zdravstvene kartice, ali da se nažalost i dalje vrši overa iako to nije potrebno.”

“Potrebna je direktna komunikacija i da se umreži RFZO i Poreska uprava i da se te baze podataka na pravi način razmenjuju kako vi kao građanin i kao privrednik ne biste morali da overavate zdravstvenu knjižicu ukoliko ste platili sve poreze i doprinose”, objasnila je Bojović.

Ona je rekla da NALED u Sivoj knjizi predlaže vladi u domenu zdravstvene zaštite i promenu načina dosadašnjeg rada lokalnih samouprava u odnosu na lokalne zdravstvene ustanove. Prema njenim rečima, potrebna je dodatna edukacija i dodatni kapaciteti, s obzirom da su veliki dugovi na lokalnom nivou, i da ima apotekarskih ustanova koje su u blokadi. To su su dva ključna predloga u zdravstvu, dodala je Bojović.

Opširnije na Kurir.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com