Hronika

“NISAM ZASLUŽIO TAKVU PRETNJU” Saslušani prvi svedoci na suđenju Magičnom Ćiri zbog pretnji gradonačelniku Niša

Svedok Igor Novaković izjavio je danas na suđenju niškom književniku Zoranu Ćiriću, alijas Magičnom Ćiri, da se “gradonačelnik Niša Zoran Perišić nije uplašio od SMS poruka, već je stekao utisak da fizički želi da se obračuna sa njim”.

U Osnovnom sudu u Nišu traje proces protiv poznatog književnika koji je optužen da je ugrozio bezbednost Perišiću, koji je i visoki funkcioner SNS, tako što je 5. decembra 2013. godine na telefone četvorice niških funkcionera poslao SMS poruke sa pretnjama.

– Iako sam dobio tu poruku od Ćirića nisam hteo da je prosledim Perišiću jer je to nesporazum i ponašanje književnika. Ipak, Perišić je insistirao da mu pošaljem taj SMS. Nikada mi se nije žalio. Nije on bio uplašen od poruke, naprotiv iskazivao je svoju fizičku i mentalnu snagu. Čak je jednom prilikom kad smo se sreli u kafiću “Nest” zavrtao rukave i imao sam utisak da je hteo fizički da se obračuna sa Čirićem. Izveo sam tada pisca iz kafića da ne bi došlo do sukoba- rekao je Novaković, funkcioner SPS, na jučerašnjem glavnom pretresu.

On je izjavio i da se “Perišić smejao kad je govorio tadašnjem načelniku niške policije Srđanu Grekuloviću da je njegova rođena sestra dobila pretnje”.

– Mojoj sestri je prećeno zbog mene. Ja se ne plašim pretnji, ali sam se požalio načelniku zbog sestre. Perišić je bio prisutan i smejao se. Očigledno je da su za njega ozbiljne samo pretnje koje su njemu upućene- ocenio je Novaković.

Međutim, na suočavanju oštećenog i svedoka, Perišić je odbacio te tvrdnje i naglasio da nikada nije imao sukob sa Ćirićem.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com