Društvo

Nemar “teži” od bolesti

Radnik u kamenolomu Bojan Đurić (37) zbog neoverene zdravstvene knjižice ne može da se leči. Firma “Partizanski put” nije platila doprinose

Bojan Đurić (37), radnik u kamenolomu, kome je dijagnostikovano teško oboljenje, ne može da se leči, jer preduzeće “Partizanski put” u restrukturiranju, gde je zaposlen, nije platilo doprinose. U sličnim neprilikama je još pedesetak njegovih kolega koji za državu grade auto-put od Niša prema Sofiji.

Država je upoznata sa agonijom radnika beogradskog preduzeća “Partizanski put” čiji je vlasnik bila “Nibens grupa”, ali do malo koga dopiru pojedinačne sudbine tih ljudi, koji se već četiri godine suočavaju sa nemaštinom i bolestima. Bojan je operisao rak testisa i potrebno mu je zdravstveno osiguranje koje ne može dobiti bez overene knjižice. Mesečno prima 15.000 dinara akontacije i od toga izdržava suprugu i četvorogodišnjeg sina.

– Nemam pravo da se lečim, niti da odem na bolovanje, a nisam sposoban da radim. Nemam novca ni za osnovne laboratorijske preglede. Kad sam pitao upravnika šta će preduzeti povodom overe knjižica, odbrusio mi je: “Neka ti Vučić overi knjižicu” – očajan je Bojan, koji priznaje da je bilo veoma poražavajuće suočiti se sa teškom dijagnozom.

– Imamo presude po kojima nam preduzeće duguje zaostale minimalce, ali nam to ništa ne vredi. Isplata je na “dugom štapu”, a meni lečenje treba ovog trenutka – kaže Bojan.


Opširnije na Novosti.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com