Društvo

Sutra 4

Sala hotela „Grand“ u kojoj će se sutra, 30. januara u 19 sati, održati 4. Svetosavski dobrotvorni bal je skoro popunjena, rekao je Miroslav Jović, direktor SKC-a i organizator manifestacije. Ove godine, prikupljene donacije idu Kardiovaskularnoj klinici KC Niš i udruženju „Drugačiji zajedno“.

Odziv građana za učešće na Svetosavskom dobrotvornom balu je iz godine u godinu sve veći.

„Do ovog trenutka, od oko 200 mesta koliko ima u sali, putem donacija koje su uplaćene na žiro račune Kardiovaskularne klinike i udruženja „Drugačiji zajedno“ , rezervisano je oko 160 mesta. Očekujemo da danas sala bude popunjena,“ rekao je Niškim Vestima , Miroslav Jović, direktor SKC-a i organizator Bala.

On je istakao da posebno raduje što mnoge donacije premašuju minimalni iznos od 2000 dinara, jer preduzeća i pojedinci uplaćuju veće iznose, što će doprineti da obe institucije dobiju sredstva koja će im pomoći.

Kardiovaskularna klinika će ovim donacijama kupiti novi ergometar, jer onaj koji imaju star je 25 godina, a udruženje „Drugačiji zajedno“ u kome borave deca sa posebnim potrebama, dobiće novac sa sanaciju krova koji već duže vreme prokišnjava.

„ Javljali su se ljudi iz dijaspore. Imamo donaciju iz Hanovera od našeg Nišlije Miroslava Dinića, a iz Bazela nam je javio sveštenik Srpske Pravoslavne crkve koji je takođe izrazio želju da bude donator“, kazao je Jović.

Da podsetimo, učešće na balu ostvaruje se minimalnom donacijom od 2.000,00 dinara uplaćenom na žiro račun : Udruženje kardiologa Srbije – 160-45450-11 BANCA INTESA A.D. Beograd ili Udruženje građana “Drugačiji zajedno” 160-350648-97 BANCA INTESA sa naznakom – DOBROTVORNI PRILOG za ČETVRTI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL.

U SKC-u napominju da se donacije mogu uplatiti i posle održavanja bala, jer nije primarno učešće na balu, već svetosavlje, dobročinstvo i sabornost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com