Društvo

Niški volonteri brinu o životinjama i zimi

Briga o napuštenim životnjama je jako zahtevan posao. Tako ne misle volonteri niškog udruženja “Zoo planet”. Oni u selu Kamenica pružaju utočište divljim i domaćim životinjama.

Više od 60 domaćih i egzotičnih životinja, trenutno se nalazi u sigurnim rukama ovog udruženja. Od kad je osnovan 2009. godine, “Zoo planet” je zbrinuo veliki broj napuštenih i povređenih životinja.

“Uglavnom su sve te životinje napuštene od strane vlasnika, a mnoge smo i mi zbrinuli. Kada su u pitanju divlje životinje poenta i cilj ovog prostora je da se privremeno zbrinu povređene divlje životinje. Nakon njihovog oporavka sve te životinje vrate u svoje prirodno stanište”, kaže Dušan Stojanović, osnivač udruženja.

Koliko je važno da se pomogne ovakvom udruženju, pokazuje akcija učenika gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša, koji su sakupili 9.000 dinara za kupovinu hrane.

“Jako mi je drago što su se učenici škole uključili i doprineli na neki način, ili u vidu novca od koga je kupljena hrana”, kaže Ana Milenković, inicijator akcije.

Opširnije na RTS.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com