Sport

82 medalja za Klub borilačkih sportova “Naisus” na Ligi Grada 2022

Klub borilačkih sportova „Naisus“ veoma uspešno privršava drugu polusezonu. Na Tehničkoj ligi Grada Niša učešće je uzela 28-očlana ekipa. Na pomenutom takmičenju osvojeno je čak 82 medalje – 39 zlatnih, 19 srebrnih i 24 bronzane. Time je Klub zauzeo 1.mesto u ekipnom plasmanu.

Sportski centar „Železnička stanica“ u Nišu je 27. novembra ugostio mlađe uzrasne konkurencije. Iako je bilo i iskusnih takmičara i reprezentativaca, akcenat je stavljen na manje iskusne.

Foto: Kbs “Naissus”

“KBS Naisus nastavlja da postiže uspeh, ali i da afirmiše sport na lokalnom nivou. Bilans odličja ovog puta bio je 39 zlatnih, 19 srebrnih i 24 bronzana. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim zdravstveni bilans je imao veliki uticaj na kvantitet tima. U ekipnom plasmanu Klub je zauzeo prvo mesto u sveukupnom poretku. Imajući u vidu prethodne uspehe za dalje planove nadamo se da će čelnici pomoći u finansijskom smislu. Ovi rezultati su dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a “, Milan Anđelković.

Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su:

Aleksej Biočanin – bronza,
Ljubica Mitić – srebro,
Strahinja Stojilković – srebro,
Luka Leoni – zlato,
Luka Olenik – 3 bronze,
Aleksija Đurđić – 3 bronze,
Petra Stefanović – srebro i 2 bronze,
Mitra Anačkov – srebro i 2 bronze,
Maksim Nikolić – 2 srebra i bronza,
Stefan Rašković – zlato i 2 bronze,
Aleksandra Stojković – zlato i 2 bronze,
Jovan Petković – zlato, srebro i bronza,
Uroš Đorđević – zlato i 2 srebra,
Vladana Josić – zlato i 2 srebra,
Vasilije Petrović – zlato i 2 srebra,
Ljiljana Nikolić – 2 zlata,
Ilija Ničić – 2 zlata,
Nina Stojković – 2 zlata,
Jelena Stevanović – 2 zlata,
Teodora Petrović – 2 zlata i bronza,
Milutin Milošević – 2 zlata i srebro,
Mihailo Jocić – 2 zlata i srebro,
Natalija Pavlović – 2 zlata i srebro,
Maša Petković – 3 zlata,
Veljko Ristić – 3 zlata i 2 bronze,
Andrej Stanković – 3 zlata, srebro i bronza,
Pavle Kostić – 3 zlata i 2 srebra,
Tamara Rajković – 4 zlata.

Foto: KBS “Naisus”

Da godine ne utiču na osvajanje medalja, pokazali su najmlađi. Tehničke discipline – poligon spretnosti, brzina izvođenja odnosno kombinacija tehnika, deo su tekvondoa. Takođe predstavljaju preduslov za izvođenje formi, kao zvaničnu disciplinu. Pored pomenutih, tu je i razbijanje gde su drugari iz TK Dae Han-a bili najbolji.

“Najmlađi su ozbiljno shvatili svoje uloge, što je urodilo plodom. Ali takođe i zabava nije nedostajala. Iako jeste rezultat u drugom planu, isti je postignut. Nedostajala je nekolicina takmičara ali se nadamo da će sledeći put uzeti učešće. Jedina mana bila je temperatura u sali, ali mali šampioni se nisu predavali. Nadamo se da će u narednom periodu i Grad Niš podržati naše planove, kako bi mogli da postižemo još i veće rezultate. Nažalost nismo bili u mogućnosti da učestvujemo na Balkanskom šampionatu (Tirana, Albanija – 03.-05.decembar). Niti su finansije to dozvolile ali ni zdravstveni bilten takmičara”, rekao je glavni trener KBS Naisus-a”, Nebojša Anđelković.

Klub u daljem periodu očekuje polaganje za učenička zvanja a zatim i pripreme u Bugarskoj (02.-07.januara).

Foto: Kbs “Naisus”

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com