Društvo

Uskoro naplata parkinga i na minut

JKP Parking servis uskoro će da uvede “Start’stop” sistem naplate parkiranje, odnosno pružiće korisnicima mogućnost da plati parking mesto onaj vremenski period koliko se zadrži, rekao je direktor tog niškog preduzeća Marko Janković. Ovo je jedan od načina da se korisnicima parking prostora zaračunava realno vreme, kažu u Parking servisu.

Start-stop sistem znači da će korisniku biti omogućeno da parking za svoj automobil plati onoliko koliko ostane na parking mestu.

markojankovic“Putem aplikacije na mobilnom telefonu ponudićemo korisnicima obe mogućnosti. Prva, kao što već jeste, da zakupe parking mesto na jedan sat, i druga, nova, da imaju mogućnost da stopiraju vreme i plate samo onoliko koliko su zaista potrošili”, objašnjava direktor Parking servisa Marko Janković.

To praktično znači da ukoliko je u prvoj zoni cena parking mesta za jedan sat 50 dinara, a vi se zadržite 30 minuta, platićete samo 25 dinara.

Ovo je način da korisnici parking prostora prođu jeftinije, odnosno da im se zaračuna realno vreme, ističe Janković i dodaje da u Parking servisu intenzivno rade na softveru, kako bi on funkcionisao tako da u praksi ne bi bilo problema.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com