Društvo

Za veću bezbednost u saobraćaju

Elektrotehnička škola “Mija Stanimirović”, koja radi na teritoriji Gradske opštine Palilula Niš, učestvovaće na internacionalnom konkursu “YOUR Ideas YOUR Initiatives”, na temu Road Safey and Mobility. Projekat uključuje škole iz odabranih zemalja širom sveta koje su posvećene ostvarivanju promene u svojoj zajednici u odnosu na bezbednost saobraćaja na putevima i održivoj mobilnosti.Ove godine, poziv je upućen i ETŠ „Mija Stanimirović”. Projektni tim škole, izjavila je profesor Olivera Radenković, ponudio je ideju da u okviru projekta sagleda određene probleme bezbednosti u saobraćaju u našoj sredini (problem neprilagođene brzine, korišćenje mobilnog telefona učesnika u saobraćaju, rizično ponašanjea…), da organizuje okrugli sto za učenike, izradu kratkih edukativnih filmova. 12640298 364814790332122 3972446995842547276 o

Realizaciju ovog projekta podržaće Gradska opština Palilula i Policijska uprava Niš. Po rečima Bobana Džunića, predsednika opštine Palilula koji je obišao školu sa saradnicima i razgovarao sa Aleksandrom Veljkovićem, direktorom ETŠ „Mija Stanimirović”, opština Palilula će podržati ovu inicijativu mladih i biće partner na projektu.

U okviru Dekade akcije za bezbednost saobraćaja na putevima (2011-2020), koju su proglasile Ujedinjene nacije kako bi se doprinelo smanjenju broja poginulih širom sveta, ustanovljen je međunarodni konkurs koji postiče mlade da se bolje upoznaju sa ovim problemom i ponude određenu ideju-inicijativu. Ovaj problem je prepoznala i Vlada Republike Srbije koja je donela 2015. godine STRATEGIJU bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije za period od 2015. do 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com