Društvo

Pogledajte kako bi naš Niš izgledao posle, ne daj bože, apokalipase

Glumac Pozorišta lutaka Niš ali i “majstor” fotografije Davorin Dinić nastavio je svoje putovanje u svet mašte, svakog dana pomerajući granice svog umeća. On je krajem septembra prošle godine počeo nešto novo, Niške Vesti naravno pisale su o projektu “NISTOPIA”. Dinić je pripremio nove fotografije, kao deo ove priče. Ovaj izvrstan dečiji glumac, bori se kako kaže za Niške Vesti, da ne zavoli fotografiju više od glume.

Ovako izgleda postapokaliptični Niš u raznim distopijskim okruženjima, neke od slika ste već videli ali evo i novih kaže Dinić za Niške Vesti.

Davorin

“Istraživanje i rekonstrukcija starog, odvele su me u domen dekonstrukcije budućeg Niša. Istraživao sam razna apokaliptična scenarija, koji su veoma mogući u realnosti ali bez pretenzija da iskažem jasan i direkatan politicki, socioloski ili ekoloski stav. Ja sam ove radove pravio jednostavno da budu lepi, a ono što ćete vi videti u njima se nalazi samo u vašem oku…” napisao je Dinić.

Davorin 2

“Distopija je ideja društva, uglavnom u pretpostavljenoj budućnosti, koje karakterišu destruktivni, antiutopijski elementi. Distopijska društva, kojima se najčešće bave pisci fikcije, kulminirala su u velikom nizu podžanrova, pa se pojam često koristi da aktuelizuje pitanja koja se tiču društva, okoline, politike, religije, sociologije, duhovnosti ili tehnologije koja se može pojaviti u budućnosti. Iz tog je razloga pojam preuzeo oblik mnoštva pretpostavki kao što su zagađenje, siromaštvo, socijalni kolaps, prirodne katastrofe ili politička represija i totalitarizam,” objašnjenje je za ovaj pojam.

Davorin 3

 

“Vežite se… budućnost se vraća, i nimalo nije srećna što nas vidi…” napisao je Dinić.

Kompletan proces nastajanja ovakve fotografije je objavljen u video snimku.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com