Politika

NPS: Građani dobili priliku da spreče dalje propadanje zemlje

“Građani Srbije su dobili priliku da spreče dalje propadanje naše zemlje i da sačuvaju i spasu svoju budućnost, budućnot svoje dece i svoje države, a to su ovi parlamentarni izbori. Dakle, građani su ti koji će odlučiti u kakvoj će zemlji živeti, kakva će im biti budućnost, gde će živeti njihova deca i ja sam siguran da će oni ovog puta prepoznati tu priliku i kazniti ove koji su ih u prethodnih nekoliko godina kažnjavali smanjivanjem plata, penzija i svim drugim stvarima koje su uticale na svakodnevni život građana i na celu državu Srbiju”, rekao je Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije na konferenciji za novinare u Nišu.
Aleksić kaže da je Narodni pokret Srbije deo saveza okupljenog oko Borisa Tadića i da će ova politička opcija izaći na parlamentarne izbore u toj koaliciji.

“Videćemo u prvoj nedelji februara koliki će taj savez biti i da li će proevropska opozicija izaći u jednoj ili u dve kolone”, kaže Aleksić i dodaje da se o tome intenzivno razgovara.

On ističe da je ovo trenutak kada se opozicija mora ujediniti i trenutak kada se lični animoziteti, sujete i tereti prošlosti moraju staviti na stranu i kada moramo svi zajedno da se borimo da spašavamo Srbiju od ovoga što se danas dešava.

„Srbija se danas nalazi u jednoj jako teškoj situaciji, u svim segmentima društva smo posrnuli, sistem vrednosti smo urušili potpuno, urušavamo institucije, kriminal i korupcija s druge strane se razvijaju iz dana u dan, iako su nam oni govorili da će to iskoreniti, siromaštvo je sve veće, sve je veća nezaposlenost u društvu, javni dug je sve veći, privreda je potpuno posrnula, veliki sistemi se gase, nema otvaranja novih fabrika, prema tome mi moramo ovo da sprečimo. Očigledno Vlada Aleksandra Vučića nije bila kadra da se izbori sa tim problemima“, naglašava Aleksić.

Predsednik NPS-a kaže da očekuje promene na izborima i na lokalnim nivoima i na centralnom nivou, kao i da će ovo biti početak kraja režima Aleksandra Vučića. On smatra da će ovi izbori biti drugačiji od onoga što pokazuju istraživanja javnog mnjenja jer će građani onog trenutka kada budu otišli iza paravana da zaokruže da se sete smanjenih plata i penzija i odlazaka dece iz zemlje i sve većeg siromaštva svakoga dana.

„Odgovor će dobiti i na lokalnom nivou jer su se kadrovi Srpske napredne stranke pokazali kao nesposobni da upravljaju gradovima kao što se to videlo i u Nišu. Niš je bio grad u kome se gradilo, grad koji se razvijao, u kome su se otvarala nova radna mesta. Danas od svega toga nema ništa i siguran sam da će Niš biti jedan od najvećih gradova gde će doći najpre do promena lokalne vlasti“, zaključuje prvi čovek Narodnog pokreta Srbije.

nps3

Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije kaže da su se danas okupili baš u prostorijama opštinskog odbora Pantelej, jer su problemi najveći u ovoj opštini koja je, kako je rekao, postradala zahvaljujući ovoj lokalnoj vlasti.

„Ovde je nekada bilo veliko gradilište, otvoren veliki investicioni ciklus, a ova lokalna vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom je to zaustavila baveći se sobom, aferama, kupljenim diplomama, putovanjima u inostranstvo. Nikakvih rezultata nema, ništa konkretno nisu uradili. Ova opština je jedna od deset najsiromašnijih po prosečnim zaradama u Srbiji, to su činjenice“, kaže Jovanović.

On dodaje da su na teritoriji opštine Pantelej pre ove lokalne vlasti urađena četiri nova bulevara, dva nova obdaništa, dograđena osnovna škola „Mika Antić“, urađeni sportski tereni, doveden je „Beneton“ u fabriku „Niteks“ u Nišu gde sada radi 1.500 radnika.

„To su sve investicije koje su krasile ovaj deo grada i mi želimo kad preuzmemo lokalnu vlast da nastavimo taj investicioni ciklus, da menjamo izgleda Panteleja kao što smo promenili Čalije, Donju Vrežinu, da nastavimo sa izgradnjom ulica kao što smo izgradili Nišavsku, Janusa Janulisa, Gornjomatejevačku, sve su to kičme razvoja ovog dela grada. Kada preuzmemo vlast u ovoj opštini, obećavamo nove investicije i to novu industrijsku zonu, novu školu, novo obdanište, crkvu, sportske terene i pomoć poljoprivredi“, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com