Društvo

Grafit koji upozorava na pokolj Srba ispisan u Nišu

Na zidovima niške Tvrđave kod glavne Autobuske stanice jutros je osvanuo grafit: Kravica, Skela, Brat naš Sase+Naser Orić=pokolj Srba, razmislite malo! U Policijskoj upravi za Niške Vesti kažu da građani nisu ovo prijavili ali su po našem upitu oni izašli na teren. U toku dana očekujemo saopštenje niške policije.

Prolaznici komentarišu ko bi mogao da ispiše ovakav natpis. Veliki broj Albanaca sa Kosova prođe ovde, kao i izbeglice mada nije isključeno da su autori slučajni prolaznici ili srednjoškolci kao prošlog leta u Loznici.

2

Nekadašnji komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orića, optužen je za ratni zločin nad zarobljenicima srpske nacionalnosti. Optužnica ga tereti za ubistvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti tokom 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac.

Orić je tokom rata u BiH bio zapovednik 28. divizije Armije BiH, koja je delovala na širem srebreničkom području. Protiv njega je zbog ratnih zločina vođen i postupak po optužnici koja je podignuta pred Haškim tribunalom, koji ga je oslobodio krivice.

Orić je trenutno u BiH – oduzete su mu putne isprave i izrečena zabrana napuštanja zemlje, uz ograničenje kretanja samo na sarajevski i zeničko-dobojski kanton.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com