Društvo

SVEDOČENJE KOMANDIRA “Vučić i Mali napali žandarme”

Komandir niškog odreda Žandarmerije ostao pri tvrdnji da su incident na “Paradi ponosa” izazvali Andrej Vučić i Predrag Mali.

Suđenje žandarmima za prebijanje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu, svedočenjem komandira niškog odreda Žandarmerije Predraga Ćirkovića koji je rekao da su tokom incidenta bili ispunjeni uslovi za korišćenje sile.

On je kazao da su građani, za koje se kasnije ispostavilo da su Andrej Vučić, Predrag Mali, pripadnici vojne policije Saša Jovanović i Saša Stanković, remetili javni red i mir, ugrozili bezbednost građana, kao i službenih lica koja su napali, čime su bili ispunjeni uslovi za primenu sile, kao i korišćenje službenih palica.

Ćirković je objasnio da je 28. septembra 2014. godine oko 9.40 dobio usmeno naređenje da postavi kordon u Ulici Svetozara Markovića i da je to i učinio. Kazao je da su sa jedne strane ulice, na kojoj je bio i on, bila četiri žandarma, a na drugoj isto toliko.

On je kazao da su se ka njima kretale četiri osobe koje je kordon zaustavio, ali da nisu želele da se legitimišu, već su pitale:”Ko ste vi da nas legitimišete” i sve vreme pružale “aktivan otpor”.

Opširnije na Alo.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com