Društvo

KO JE UZEO MILIONE BAKE MARIJE (86)? Njen komšija je iznenada KUPIO KOLA I TRAKTOR I OBNOVIO KUĆU, tvrde meštani Valakonja!

– U poslednja dva meseca taj komšija je kompletno renovirao kuću, kupio je novi auto od 8.000 ili 10.000 evra, kupio je potpuno novi traktor koji sigurno vredi 20.000 ili 30.000 evra – tvrdi jedan od komšija bake koja je ostala bez nasledstva

Umesto da bude milioner, baka Marija Zlatić (86) iz sela Valakonje kod Boljevca i dalje živi u bedi uprkos tome što je dobila nasledstvo od oko milion australijskih dolara (oko 600.000 evra) u kešu.

Baka Mariji je ogromno nasledstvo ostavio muž koji je 2011. godine umro kao bogataš u Australiji. U prepisci sa službama daleke zemlje i proceduri preuzimanja nasledstva pomogla joj je izvesna komšinica Mara, pišu mediji. Sa Marijom je, prema nezvaničnim podacima, Ugovor o doživotnom izdržavanju sklopio jedan komšija (ime i prezime poznato redakciji Telegrafa), koji joj je navodno takođe pomogao oko preuzimanja nasledstva.

Epilog svega je, nećete verovati, da baka Marija, milionerka, i to dolarska, i dalje živi u udžerici od penzije čija je visina oko 10.000 dinara, a zvanično se ne zna kod koga su završile njene pare od nasledstva, iako joj je muž posedovao i nekretnine u vrednosti između tri i pet miliona australijskih dolara.

Dobar deo novca od nekretnina navodno je završio u rukama poreskih službi Australije, zbog kamata koje su se nagomilale od 2011. godine, pišu mediji.

Komšije iz Valakonja uglavnom nisu spremne za razgovor na ovu temu, a odgovori se svode na to da su o milionima baka Marije “čitali iz novina”.

– Ne znam ništa, čitala sam iz novina. Marija ne živi u samoj Valakonji već izvan nje, kuća joj je skroz daleko u šumi. Ja je ne viđam, znam da neko o njoj brine. Šta je bilo s tim nasledstvom, nemam pojma. Znam da ima žena koja je obilazi i još neki ljudi, to je sve što mogu da kažem – priča komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Opširnije na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com