Društvo

Ski centar Stara planina radi punim kapacitetom

Najbliži ski centar Nišlijama, Stara planina radi punim kapacitetom. Na samo 70 km od našeg grada, ovo skijalište u razvoju najpristupačnije je Nišlijama. Na stazama Stare planine česti su gosti i Bugari koji su prošle sezone dolazili u velikom broju, pojedinačno i organizovano. Veliki broj kamp prikolica bio je parkiran u ovom ski centru tokom prošle zime. Domaćini ih očekuju i ove.

U ski centru na Staroj planini uveliko pored gondole i četvorosedne žičare, rade ski lift Sunčana dolina, kao i prateća staza a na stazama nema puno skijaša.

Od danas 21. januara, raditi i četvorosedna žičara Konjarnik sa pratećom stazom, čime je ski centar kompletiran sa uslugom i radi punim kapacitetom.

JP Skijališta Srbije organizovalo je i ski školu (Snow Sports Academy) koja je namenjena svima koji bi da nauče skijanje ili bording.

Na stazama ovog ski centra ima 35 centimetara utabanog snega.

Cene ski pasa uvek su jeftinije nego na Kopaoniku. Jednodnevna ski karta košta 1.560 dinara za odrasle, poludnevna 1.320 dinara a samo jedna vožnja ski liftom do vrha je 280 dinara. 

ski pass

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com