Društvo

U Nišu prošle godine 1

Prema podacima gradske Uprave Niša, prošle godine u tom gradu bilo je 1.440 sklopljenih brakova, što predstavlja blagi pad u broju venčanja, s tim što je 130 žitelja Niša sudbonosno “da” reklo van granica zemlje.
Podaci Uprave govore da se broj sklopljenih brakova u Nišu ustalio oko brojke od 1.450.

“U 2014. godini u matičnih knjigama imali smo upisano 1.501 venčanje, a u 2013. godini bilo je ih je 1.491”, kazao je za Betu šef Odseka za gradjanska stanja u Upravi za gradjanska stanja Marina Janković.

Prema njenim rečima, najveći broj brakova u Nišu sklopi se u periodu od maja do oktobra, a od zimskih dana jedan od najpopularnijih je 14. februar.

“Sveti Trifun je kod mladih veoma popularan kao Dan zaljubljenih tako da svake godine imamo povećan broj venčanja baš tog datuma. Već je deset parova zakazalo venčanje za 14. februar ove godine”, ističe Janković.

Prema njenim rečima, ukoliko mladenci imaju neophodnu dokumentaciju mogu da zakažu venčanje danas za sutra, ali se obično venčanja zakazuju više meseci unapred.

“Mnogi parovi venčanje zakazuju i devet meseci ranije jer žele svabeno veselje u nekom od popularnih restorana i kafana, a na slobodan termin u takvim objektima se čeka i po devet meseci”, objašnjava Janković.

Sklapanje braka u Kući za venčanje ili prostorijama gradske Uprave u Ulici Nikole Pašića je besplatno, dok se izlazak matičara na teren u Nišu naplaćuje 8.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com