KulturaZabava

8. marta koncert u Nišu glumca Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića

Dvojica velikana naše glumačke scene Nebojša Dugalić i Boris Pingović, održaće koncert „Da, to su bili dani“, na Dan žena, 8. marta od 20 sati u Narodnom pozorištu u Nišu.

Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da će publika moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rokenrola do domaćeg i stranog evergrina. Tom muzičko – poetskom građom umetnici će pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane.

“Muzika i poezija jesu jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju”, poručuju Dugalić i Pingović, autori ovog jedinstvenog spoja poezije, anegdote i muzike „iz nekih prošlih vremena“.

„Da, to su bili dani“ za 18 godina ima 350 izvođenja, na najrazličitijim mestima, pred najrazličitijom publikom, a sadržaj i forma prijemčivi su svima.

“Ono što je veoma važno i što je negde i doprinelo trajanju kabarea jeste konstantna interakcija sa publikom i osluškivanje njihovih sugestija. Do sada smo sigurno imali bar 10 verzija kabarea i čini mi se da upravo ta neistovetnost svakog novog izvođenja doprinosi dinamici svakog novog susreta sa publikom. Pesme su se kroz vreme menjale, poezija takođe, kao i mi sami”, kazao je glumac.

Uverite se zašto su sale pune do poslednjeg mesta gde god se izvodi ovaj koncert!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bilo bi lepo da se u tekstu našla i informacija da “karte za pomenuti koncert se mogu kupiti”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com