Društvo

Miloš Čičić (21) prvi doplivao do Časnog krsta

Na tačno -5 stepeni u vodi koja jedva da je u tečnom stanju mladi Miloš Čičić bio je najbrži. Časni krst, zlatni lančić sa krstom, lovorov venac i novčanu nagradu od 30 000 dinara poneo je kući Nišlija koji je danas prvi put plivao za Bogojavljenski krst. Gradska opština Medijana organizovala je deseti put ovu tradicionalno trku, ali se po prvi put u vodi našlo čak 25 plivača.

“Spremao se jesam. Ceo život plivam. Već par godina sam pokušavao da učestvujem ali mi nije polazilo za rukom. Prošle godine nisam bio u zemlji, godinu dana pre toga sam bio rezerva i nisam ušao u vodu ali evo došlo je vrema za trku i danas je Časni krst moj. Imao sam preveliku želju da plivam,” rekao je Miloš Čičić koji radi kao instruktor u jednoj niškoj teretani. Miloš Čičić 2

Na pitanje kako se sad oseća kao pobednik, Miloš je odgovorio da je prezadovoljan i presrećan što je ove godine bio najbrži.

“Želim da čestitam svim drugovima koji su danas bili u bazenu. Nije bilo hladno. Više smo se smrzli dok smo odlazili do kraja bazena odakle smo krenuli da plivamo.” dodao je kroz smeh mladi Čičić koji je imao najglasniju publiku na tribinama.

Pripadnici Vojske i niške Žandarmerije na rubu bazena pružali su podršku kolegama koje su bile u bazenu, već tradicionalno svake godine.

Miloš Čičić 3

Svi plivači dobili su poklon od organizatora a Gradska opština Medijana mislila je i na publiku koja je bila poslužena toplim napicima.

Na kraju kada je Časni krst bio u rukama Miloša Čičića, drugari koji su bili najbučniji na tribinama dočekali su trenutak da se slikaju sa pobednikom, jer je očigledno uz podršku porodice i prijatelja ova pobeda još blistavija.

Miloš Čičić 1

Valja pomenuti i ostale učesnike koji su se danas odvažili i plivali za Bogojavljenski krst.

Screenshot 7

Večeras će i svečano biti uručene i godišnje nagrade najboljim pripadnicima PU Niš, pripadniku BIA, komunalnom policajcu, vatrogascu i komunalnom radniku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com