Kolumna

Svet u jednoj boji

Ovaj post je malo čekao da bude objavljen ali mislim da je početak nove godine prava prilika za to.

Šetajući se gradom koji je utonuo u smog i zimsko vreme koje je bez snega daje tako jedan sivi ton, primetio sam jednu biciklu koja je bila naslonjena na stablo drveta sa koga je lišće već odavno opalo. Njena crvena boja je dominirala okolinom i odmah mi je privukla pažnju. Napravio sam par slika nje iz više uglova i krenuo lagano ka kući. Kada sam je prebacio sa fotoaparata u laptop, razmišljao sam kako da približno prenesem momenant kada sam je ugledao. Fotografija sama po sebi nije bila ono što sam želeo. Onda sam pomislio, zašto da ne isticanje jedne boje na crno-beloj fotografiji i kada sam završio sa obradom, slika je skoro verno prenosila ono što sam video tog dana.

Sledećih nekoliko dana se nisam odvajao od fotoaparata. Slike sam obradio u programu Gimp.

boja 01

boja 02

boja 03

boja 04

boja 05

Izvor: http://www.milosmiladinovic.com/2016/01/svet-u-jednoj-boji/

Milos MIladinovicMiloš Miladinović student menadžmenta, obožava dobre filmove, knjige. Omiljeni žanr: naučna fantastika, istorijski triler, komedija. Škljocanje fotoaparatom omiljena zanimacija. Voli da bloguje o raznoraznim stvarima, mada mu je inspiracija uglavnom ekonomska, socijalna situacija u mom okruženju. Ali ne samo to. Ima nekih stvari i o Ubuntu, njegovom omiljenom operativnom sistemu baziranom na Linuksu. U svakom slučaju piše o čemu god stigne, bez ikakvog sputavanja ili ustručavanja. Blog svakako za to i služi. Osim pisanja voli da čita i druge blogove, da se upoznaje sa blogerima i razmenjuje pozitivnu energiju koja nas sve spaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com