Magazin

Trik koji zlata vredi: Kako da odledite zaleđenu bravu na kolima za sekund

Stigla je zima, a vozači znaju da niske temperature donose i leđenje brave koje može da vas dovede do nervnog sloma kada ujutru žurite na posao. Srećom, postoji veoma jednostavno rešenje – a kad vidite o čemu se radi, pitaćete se kako se toga ranije niste setili!

Sledeći put kada vas ujutru dočeka zaleđena brava, umesto da lomite ključ i prste pokušavajući da je razmrdate, jednostavno na ključ nanesite malo sredstva za suvo pranje ruku. Znate one male bočice gela, koje bi trebalo da uvek nosimo sa sobom i čistimo ruke kada nismo u mogućnosti da ih operemo? E, pa, one mogu da vas poštede nervnih slomova u januarskim jutrima.

Bukvalno sve što treba da uradite jeste da stavite malo gela direktno na ključ, a onda ključ stavite u bravu i ostavite par sekundi. Alkohol u gelu će rastopiti led i brava će se lagano otključati.

Eto još jednog razloga da uvek sa sobom nosite sredstvo za dezinfekciju ruku – a usput možete i da operete ruke, nije na odmet. Ako, pak, nemate ovaj gel kod sebe možete običnim upaljačem par sekundi da zagrejete metalni deo ključa, pa će vreli metal da odledi bravu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com