Društvo

Lekari i tehničari Vojne bolnice Niš posle šest meseci kući

Kontingent Vojske Srbije (VS) u čijem sastavu su bili lekari i tehničari koji su bili angažovani u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici, doputovali su večeras u Srbiju, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane.

Kako je saopšteno, pripadnici VS bili su angažovani u lečenju i zbrinjavanju vojnih i civilnih pacijenata i medicinskoj evakuaciji vazdušnim putem ka Keniji, Ugandi i Kamerunu.

Oni su boravili u Bangiju tokom političko-bezbednosne krize u zemlji, a svi su tokom misije odlikovani medaljama UN.

“Njih 68 boravilo je više od šest meseci 4.505 kilometara daleko od Beograda, u srpskoj bazi Morava u Bangiju. U kontingentu su bili lekari i medicinski tehničari iz Vojnomedicinske akademije, Vojne bolnice Niš, Vojnomedicinskog centra Novi Sad i Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd”, dodaje se u saopštenju.

Na beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla” njih su dočekali zamenik načelnika Generalštaba Jovica Draganić, zamenik komandanta Združene operativne komande Slavoljub Janićijević i načelnik Centra za mirovne operacije Milivoje Pajović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com