Društvo

UPSS: Tražimo ostavke gradskog rukovodstva, Perišić: Predvideo sam političke zahteve – stigli su

U organizaciji Udruženja predsednika skupština stanara (UPSS), danas u 17 sati biće održan građanski protest ispred Gradske kuće na kome će se tražiti ostavka gradskog rukovodstva. Komentar gradonačelnika Niša Zorana Perišića povodom najavljenog protesta je „da je on predvideo da će UPSS imati političke zahteve koji sada stižu“.

Novo protestno okupljanje Nišlija, koje je Udruženje predsednika Skupština stanara zakazalo za danas, 16. januar u 17 sati ispred Gradske kuće, jeste “izražavanje nezadovoljstva radom predstavnika vlasti”, navodi se u pozivu ovog udruženja.

“Nisu preduzete nikakve sankcije prema javno-komunalnim preduzećima koja su poslovala izuzetno nedomaćinski, neprfesionalno, čak i kriminalno poslednjih godina, čime su nanosili konstantnu štetu i gradu i građanina. Očekujemo od njih da snose odgovornost za takvo stanje u gradu”, kažu u UPSS.

U najavi današnjeg protesta, pozivaju građane da se priključe u što većem broju, “kako bi ih zajedno naterali da nam polože račune za svoja (ne)dela,”. Na odgovornost će biti pozvani gradonačelnik, njegov zamenik, Gradsko veće i Skupština grada.

Povodom najavljenog protesta, komentar je niškim medijima dao gradonačelnik Niša, Zoran Perišić, koji kaže:

„Građani imaju pravo na okupljanje i drugačije mišljenje. Pre nekoliko meseci sam vam najavio političke zahteve ovog Udruženja. Evo ih, stigli su. Ako smena gradonačelnika i predsednika Skupštine grada nisu politički zahtevi, onda ne znam šta jesu.“

On predviđa da će se UPSS u dogledno vreme vezati za jednu političku partiju koja trenutno nije u gradskom parlamentu:

„Smatram da institucije grada i države postoje i da smo daleko od 1996. godine, od razloga za proteste koji su tada postojali: od pokradenih izbora i svega što je opravdano izvelo građane Niša na ulice.Tri i po meseca pred krajnji rok za raspisivanje lokalnih izbora, praktićno gubite način fukncionisanja Grada ili ga dovodite u pitanje ovakvim zahtevima. „ kazao je Perišić.

U UPSS, pak, tvrde da nikada nisu imali političke pretenzije, da ni jedna politička stranka ne rukovodi njihovom radom, da nemaju nameru da izađu na izbore i da im je jedini cilj borba za prava građana.

Da podsetimo, poslednji protest je UPSS organizovalo 29. decembra prošle godine, a izveštaj sa tog skupa možete pročitati ovde.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com