Kultura

Englez koji je kroz Srbiju išao pešice (VIDEO)

Kevin Šenon, avanturista i pisac iz Velike Britanije, 2013. godine samostalno je organizovao „pešačku ekspediciju“ kroz Srbiju, a nedavno je završio knjigu pod nazivom “Šetnja kroz Srbiju – peške u otkrivanje srca nacije”. Ovu informaciju objavila je Facebook stranica “Meet the Serbs”- “Upoznajte Srbe” kroz koju se afirmiše srpska kultura, tradicija i znameniti Srbi.

Kevin Šenon je 2013. godine putovao kroz Srbiju noseći samo vreću za spavanje, kameru i mobilni telefon. Plan mu je bio da otkrije Srbiju od severa do juga, kako bi lično dokumentovao srpsku kulturu, mentalitet, gastronomiju, prirodu i istoriju.

„Danju je prolazio preko planina, kroz sela i gradove, video je prostrane ravnice, a dah su mu oduzimali zadivljujući pejžazi. Dolazio je u kontakt i sa seljacima i moćnim biznismenima. Noću je spavao u poljima ili u domovima srpskih domaćina koji su mu nudili hranu, gostoprimstvo i priče o istoriji zemlje“, piše na sajtu www.walkserbia.com.walkZavršio je svoju knjigu „Šetnja kroz Srbiju – peške u otkrivanje srca nacije“ i ona ne govori samo o Kevinovom putovanju, već je pokušaj da se pokaže slika Srbije znatno drugačija od one koja je decenijama prikazivana u medijima.

Srbiju je obišao dva puta i ukupno proveo 10 nedelja otkrivajući našu zemlju, ljude i običaje – pešice.walk serbia

Video koji možete videti ujedno je i poziv za pomoć donatorima i fonderima da se knjiga, koja je završena, objavi i na srpskom i engleskom jeziku.

Izvor: Facebook – Meet the Serbs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com