Društvo

Deca iz Male domske zajednice svojim crtežima ukrasila kalendar

Mladi volonteri Udruženja “Volonterski centar” posvetili su svoje vreme, pažnju i brigu deci sa smetnjama u razvoju u Maloj domskoj zajednici u Domu za decu i omladinu “Duško Radović” u okviru projekta Otvorena vrata naše male domske zajednice, koji je podržao Grad Niš.

Druženje, radionice, izleti, šetnje, kreiranje predstave, igra i smeh ispunjavali su dane proteklih meseci. I pored završetka realizacije projekta, saradnja sa Domom se nastavlja, u želji da omogućimo deci lepši i ispunjeniji život.

Zakonom su svi građani jednaki. Ipak, zbog spleta okolnosti određene ranjive grupe nisu u mogućnosti da ta svoja prava i ostvare. Duško Radović

“Saradnjom civilnog društva i društveno odgovornih pojedinaca, prijatelja Volonterskog centra, Damira Petkovića i Bobana Mikića osmislil i izradili kalendar, koji krase crteži naših drugara. Štampanjem ovog kalendara, koji je omogućila Grafika Petković, poslali smo novogodišnju čestitku svim građanima, korporativnim preduzećima i institucijama grada Niša. Naši drugari misle na sve nas.” rekla je za Niške Vesti Jelena Golubov Todorović ispred Volonterskog centra.

Radovi koji krase kalendar su ruku delo osoba sa smetnjama u razvoju iz Male domske zajednice Doma “Duško Radović”. Njihovo prebivalište je Dom, bez velike mogućnosti da završe u kući nekog udomitelja.

Naši gestovi milosrđa i ljubavi svakako će im dati volju za njihov dalji emotivni i stvaralački razvoj, završava Golubov Todorović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com