Merošina

Šahisti su na potezu!

Tradicionalni šahovski turnir biće održan u ponedeljak 4. i utorak 5. februara u Sali motela na Oblačinskom jezeru. Priljavljivanje takmičara na licu mesta do 15 sati, dok prva partija počinje u 15 sati i 30 minuta. Za pobednike su obezbeđeni prigodni pehari i medalje.

Šahovski turnir na Oblačinskom jezeru, pod sloganom FIDE, Gens una sumus- Jedan smo rod, trajaće dva dana. Prvog dana, 4. februara, igraće se po ubrzanom tempu 15 minuta po igraču. Prve partije počinju u 15 sati i 30 minuta, nakon prijavljivanja i izvlačenja parova.

Po istoj satnici igraće se i drugog dana, ali će šahisti imati manje vremena za razmišljanje. Utorak 5. februar rezervisan je za brzopoteznu igru, 5 minuta po igraču. Sistem parovanja i drugog dana zavisi od broja prijavljenih igrača.

Pokrovitelj turnira je opština Merošina i predsednik Saša Jovanović. Za pobednike su obezbeđeni pehari i medalje. Organizatori pozivaju sve ljubitelje ove igre da se prijave u što većem broju i na taj način doprinesu kvalitetu turnira i promociji šaha u našoj opštini.

FIDE je skraćenica Svetske šahovske federacije. FIDE je danas sa 161 zemljom članicom, najdinamičnija sportska organizacija na svetu. Ona spaja žene i muškarce različitih rasa, vera i političkih uverenja u zajedničkom cilju razvoja šaha među milionima šahista širom sveta. Njen moto je Gens una sumus (Jedan smo rod, Svi smo jedan narod).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com