Društvo

PORODIČNA FILIJALA PIO Zaposlio ženu, a ona svoju kozmetičarku

Direktor niške filijale PIO Hadži Ivan Đorđević (SNS) postavio je venčanu suprugu Mariju Đorđević na mesto načelnika Odeljenja za finansijske poslove.

Zaposleni u niškoj filijali PIO tvrde da je direktorova supruga do imenovanja na mesto načelnice radila u matičnoj službi i da nije imala dodira s finansijama. Jovanović, međutim, tvrdi da je njegova supruga bilo revizor uplate doprinosa.

– Otkako su Đorđevići preuzeli filijalu, vlada strah od otkaza, a oni se ponašaju kao da je to njihova privatna firma. Zaposlili su svoje prijatelje, direktorova supruga zaposlila je svoju kozmetičarku, sklanjaju sposobne da bi postavili svoje. Javašluk vlada u filijali, a niko nema smelosti da to kaže – tvrdi izvor „Blica“.

Ivan Hadži Đorđević iznenađen je optužbama i odbacuje sve navode, osim da je na mesto načelnika postavio suprugu, koja je „bila najbolje rešenje nakon što je prethodni načelnik otišao u penziju“.

– Moja supruga i koleginica Marija Đorđević zaposlena je u Fondu PIO već 20 godina. Reč je o apsolutnom profesionalcu. Ona je diplomirani ekonomista državnog fakulteta, magistar ekonomije na niškom Ekonomskom fakultetu, na smeru finansijsko i bankarsko poslovanje, sa ocenom 10. Doktorand je na Ekonomskom fakultetu. Po godinama staža u filijali je najstariji i najobrazovaniji ekonomista, a time i najbolje kadrovsko rešenje – kaže direktor.

S druge strane, izvor “Blica” tvrdi da se u filijali zapošljavaju kućne prijateljice. J. N., navodno kozmetičarka Marije Đorđević, zaposlena je u pisarnici, A. M., navodna prijateljica bračnog para, radi kao daktilografkinja, kao i A. M., takođe navodna porodična prijateljica.

Nijedna od imenovanih nema nikakve privatne veze s mojom porodicom. Od kada sam direktor, niko nije smenjen.
Hadži Ivan Đorđević, direktor filijale

– Od 2013. nikog nisam zaposlio na neodređeno, već samo na određeno, nakon što bi neko otišao u penziju. Nijedna od imenovanih nema nikakve privatne veze s mojom porodicom. Od kada sam direktor, niko nije smenjen. Tri radnika imaju opomenu pred otkaz zbog nediscipline, sve u skladu sa Zakonom o radu i pravilnikom o radnoj disciplini – kaže Hadži Đorđević.

Disciplina, a ne mobing

Hadži Đorđević negira i optužbe zaposlenih za mobing.

– Kao direktor filijale, radim u skladu sa zakonom. Obaveza filijale je da postigne 100 odsto ažurnosti u radu, a da bi se postigli tako visoki rezultati, neophodno je uspostaviti visoku radnu disciplinu – izjavio je Hadži Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com