Društvo

Nije poklon već plaćanje duga

Kraj minule godine kao i početak ove, obeležila je “nesebična” pomoć glavnog grada u vidu novčane pomoći, novogodišnjih ukrasa kao i nastupa populularnih muzičara najvećem gradu na jugu Srbije. Vlada Srbije uplatila je na račun Grada Niša čak 80 miliona dinara. Niš nije jedini koji je dobio novčanu čestitku, još 49 gradova dobilo je ovu pomoć ili “poklon”.

Milijardu dinara iz budžeta republike dobili su gradovi i opštine, da pokriju minuse koji su nastali usled smanjenih prihoda.

Nišu je uplaćeno 80 miliona dinara, a gradonačelnik Zoran Perišić rekao je da je 50 miliona odmah prebačeno JKP “Gorica”.

“30 miliona od tih i 10 miliona iz budžeta Grada uplaćeno je JKP “Mediana” – rekao je Perišić.

Bratislav Vučković, direktor ovog javnog preduzeća potvrđuje da je u 2016. godini od Grada “leglo” 40 miliona, i da se to do sada nikad nije desilo. Na pitanje na šta će ovaj neplanirani “poklon” biti utrošen, Vučković kaže:Bratislav Vuckovic

“Nije to nikakav poklon, to su obaveze grada i usluge koje smo mi pružili i što treba da nam se plati. Grad duguje Mediani preko 400 miliona dinara i ovih 40 miliona dobar je znak da će se ta suma umanjiti. Nikada se nije desilo da Niš u jednom mesecu plati toliku sumu našem javnom preduzeću, ” potvrđuje Vučković.

Mesečno održvanje higijene u gradu kao i ZOO služba, koštaju Medianu blizu 28 miliona dinara. Kada bi se ovaj trend izmirenja dugovanja nastavio, Medina bi mogla “lakše da diše” završava Vučković za Niške Vesti.

Krajem 2014. godine Grad Niš dobio je 200 miliona dinara od republike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com