Društvo

Paketiće za srpsku Novu godinu dobili plivači Delfina

“Tu sam za sve što vam je potrebno a da mi to u Gradskoj opštini Palilula možemo da učinimo za vas!” ovom rečenicom predsednik opštine Boban Džunić počeo je podelu novogodišnjih paketića plivačima kluba za osobe sa invaliditetom “Delfin”.

Kako bi proslava srpske Nove godine bila kompletna, predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić, podelio je novogodišnje paketiće deci plivačkog kluba “Delfin”. Njih 50 dobilo je slatkiše, među njima i predstavnici drugih organizacija i obrazovnih ustanova koje okupljaju i brinu o mladima sa invaliditetom.12511814 10201284180822665 887929538 n

“Ovo nije prvi put da Gradska opština Palilula pomaže osobama sa invaliditetom. Vi ne možete da zamislite koliko njima nečije malo znači puno. Oni na ovaj način osećaju pripadnost, jer je i njima sutra srpska Nova godina. Drago im je ih se neko setio i posvetio im pažnju i nije bitno da li je to igračka ili neki slatkiš, važno je da neko misli na njih. Nakon par godina uspešne saradnje Kruga i opštine, predsednik Džunić je prepoznao naš trud i rad u cilju poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom posebno prema deci. Mi sami  bez rukovodioca koji imaju sluha ne možemo da uradimo ništa. Zajedno možemo da uradimo puno,” kaže Jasmina Barać Perović, predsednica organizacije „Iz Kruga“.

Opština Palilula svakodnevno pomaže u prevozu osoba sa invaliditetom, što nam je sad u januaru od velike pomoći, dodaje Barać.

“Godinama Gradska opština Palilula brine o prevozu osoba sa invaliditetom, od krucijalnog značaja nam je taj prevoz, naročito sad u januaru kada nam je uskraćena pomoć personalnih asistenata. Kada vas se neko sam seti i kada vi ne morate da molite za pomoć, već sam prepozna i pomogne onda to treba ceniti – značaj je ogroman, jer nije sve u novcu, nešto je i u pažnji gde trebamo ojačavati most prijateljstva kojim jedni drugima prilazimo,” završava Barać.12516199 10201284180542658 1441949468 n

Obećavši pomoć, predsednik opštine čestitao je plivačima Delfina i njihovim porodicama srpsku Novu godinu.

“Sve što radimo već četiri godine radimo i danas. Ovoj deci koja nisu mogla da dođu na Palilulu za doček međunarodne Nove godine, doneli smo paketiće. Da u miru i veselju uz puno zdravlja dočekaju sutra srpsku Novu godinu,” rekao je Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula.

Za vikend put Kopaonika otputovaće deca iz dve škole sa teritorije opštine Palilula. To su mališani čiji roditelji imaju skromnija primanja i nisu bili u prilici da vide ovu planinsku lepoticu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com