Društvo

Ili ćete biti na kolenima, ili ćete biti novinari

Na protestnom skupu “Novinari ne kleče” na platou ispred Narodnog pozorišta večeras se okupilo više desetina niških novinara zahtevajući smenu aktuelnog ministra odbrane Bratislava Gašića. Novinarima su podršku pružili i građani, a na protestu su se okupljenima obratili novinarka lista “Danas”, Zorica Miladinović i prof. dr Đokica Jovanović ispred Udruženja predsednika Skupština stanara.

Večeras su se u trineaset gradova i opština u Srbiji održali skupovi na kojima je stotine novinara ponovo uputilo zahtev premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića.

“ Tražimo smenu zato što je ministar uvredio novinarku, novinare, građane i javnost Srbije, “ rekla je Zorica Miladinović novinarka lista “Danas”.

Ona je podsetila okupljene da je premijer Vučić još 7. decembra prošle godine obećao da će smeniti ministra Gašića i da je od tada prošlo 36 dana.

“Podsećamo premijera da je aktuelnu Vladu kao mandatar formirao za samo šest dana. Da li je smena jednog ministra toliko komplikovanija od formiranja Vlade koja treba da vodi ovu zemlju? Mi mislimo da nije. Nosioci javnih funkcija i političari mogu i moraju biti smenjeni kada naprave grešku. Nesmenjivi su jedino građani. Pozivamo premijera da ispuni obećanje dato građanima” , rekla je Miladinović.

Poruka koju je ona uputila novinarima Niša glasi: “Ili ćete biti na kolenima, ili ćete biti novinari. Ili ćete klečati pred vlastima, ili ćete biti novinari. Jedno i drugo istovremeno nije moguće. “

Aplauzima je dočekan i jedan od osnivača UPSS prof. dr Đokica Jovanović koji je izrazio zadovoljstvo da u Nišu postoje ljudi koji se bune, ističući da se prvi put dešava da jedna profesija pokazuje da još uvek ima kičmu i dodao:

“Čitam ovaj natpis “Niš ne kleči”, biću ciničan. Većinski Niš , tačno je – ne kleći, većinski Niš puzi. Svaka vlast je htela da od novinara napravi svoje pisare. Neki su u tome uspevali i te kako dobro, autoritarne i diktatorske vlasti. Ova naša vlast takođe želi pisare. U ljudskom smislu razumem novinare koji se plaše da će oni i njihove porodice izgubiti egzistenciju. Razumem da moraju da slušaju i da kleče, ali ne razumem zašto se nazivaju novinarima” , rekao je Jovanović na protestnom skupu novinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com