Hronika

KRV JE BILA SVUDA, TI PRIZORI ĆE ME GONITI ČITAVOG ŽIVOTA: Jeziva ispovest brata Srđana M, kojeg je sin 17 puta izbo nožem

Kuće dvojice braće udaljene su manje od kilometra, a u vreme tragedije Saša je spavao…

Aleksandar Marinković (19) iz aleksinačkog sela Glogovica svirepo je juče usmrtio svog oca, Srđana Marinkovića. Stravična porodična tragedija dogodila se u kući Marinkovića gde je Aleksandar, bez ikakvog povoda, sa sedamnaest uboda nožem u leđa ubio oca.

Njegov brat, Saša Marinković živi nedaleko od porodične kuće u kojoj se desila tragedija. Ne može da navede nijedan razlog za tako svirepo ubistvo, a sliku koju je video, ostaće mu urezana u sećanju:

– Ono što sam video na stepeništu kuće mog brata Srđana pratiće me čitavog života. To je nešto što se ne viđa ni na televiziji, ni u scenama terorističkih napada. Toliko krvi….. Ta slika mi je neprestano pred očima. Ne mogu da zaspim, samo to vidim – priča Saša Marinković iz aleksinačkog sela Glogovica.

Njegovog brata Srđana prošle noći je u kući na smrt izbo devetnaestogodišnji sin Aleksandar. Kuće dvojice braće udaljene su manje od kilometra, a u vreme tragedije Saša je spavao.

– Probudio me komšija, jedva je govorio od uzbuđenja. Kazao mi je da je Aca zaklao Srđana. Otrčao samo do njihove kuće onako u donjem vešu i zatekao ga u dnu stepeništa. Krv je bila svuda, brat u pidžami, sav izbušen. Čuo sam da je uboden sedamnaest puta, verovatno s leđa dok je pokušavao da pobegne od sina – priča očajni brat.

Naglašava da ne može da pretpostavi šta se desilo kobne noći između oca i sina što je kulminiralo ubistvom.

– Brat mi se nikad nije žalio na sina, dobar je dečko bio. Do pre mesec i po dana je živeo kod majke u Aleksincu jer su ona i Srđan razvedeni. Kad je došao kod oca izgledalo je da je između njih sve u redu. Dolazio je stalno kod mene, tražio cigarete za Srđana. Srce me boli za brata ali mi je žao i Ace, tako mlad momak a upropastio je sebi život – priča Saša.

Osim Aleksandra, pokojni Srđan ima još dvoje dece, punoletnu ćerku koja je udata i desetogodišnjeg sina koji živi sa njegovom bivšom ženom.

Marinkovići su živeli u oskudici jer nisu bili zaposlen,i pa ih je Srđan izdržavao radom na građevini pa čak i kopanjem grobova.

Kako saznajemo, baš nemaština je bila okidač koji je Aleksandra naveo na ubistvo jer se organima gonjenja požalio da mu je otac upropastio život jer mu ništa nije pružio.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com