Društvo

Badnje veče u Lalincu

Predsednik Gradske opštine Palilula Boban Dzunic, na Badnje veče, prisustvovao je paljenju badnjaka u selu Lalinac i zajedno sa meštanima ovog sela obeležio veče uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika. Deca su dobila poklone od opštine, a Slađana Romanović, devojčica koja je izvukla novčić u pogači, poklon i jednodnevni izlet na Kopaonik.Badnje veče u najvećem selu na teritoriji opstine Palilula, u Lalincu, ispoštovalo je sve stare običaje ovog hrišćanskog praznika.

Na stolu je bila pogača, suvo voće, med i ostale đakonije. Sveštenik je osvetio pripremljenu hranu i piće za badnje veče i zajedno sa predsednikom opstine Palilula Bobanom Džunićem i predsednikom Saveta građana Ljubišom Kostićem upalio badnjak. Screenshot 7

Neka ovo veče u vašim domovima bude ispunjeno radošću i blagostanjem a vaša srca ljubavlju. Provedite ovaj dan u porodičnoj sreći i miru, poručio je okupljenim stanovnicima Lalinca predsednik opštine Palilula. Praznicima, posebno Badnjoj veceri i Bozicu, posebno se raduju deca. Zato je opština Palilula pripremila paketiće za svu decu,jedan od njih je i Đorđe Petrovic.

Devojčica Slađana Romanovic, koja je lomljenjem pogače-česnice, izvukla novčić, dobila je i jednodnevni izlet na Kopaonik. Na teritoriji opstine Palilula je 15 sela, Lalinac jedno od najvećih.

Ovo je bila prilika da predsednik opstine sa mestanima podeli najaradosnije trenutke, jednako kao sto sa njima deli i probleme tokom čitave godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com