Društvo

Trenutno dvoje u prihvatnoj stanici u Gerontološkom centru

Jedna žena i jedan muškarac smešteni su u prihvatnoj stanici Gerontološkoj stanici u Nišu, potvrdio je za Niške Vesti direktor centra Aleksandar Milošević.
Kapacitet prihvatne stanice je 6 kreveta, što je dve sobe, muška i ženska. Većeg interesovanja za sada nema, još 2012. godine kada je bila veoma hladna zima, jedino je tad bilo potrebno čak 15 kreveta, kada smo obezbedili dodatne krevete, kaže Milošević.

Gerontološki centar otvoren je za one ljude koji nemaju gde da borave niti imaju uslove da sami sebi pronađu smeštaj, mada procedura ipak postoji. Lica koja budu smeštena moraju da dobiju Rešenje Centra za socijalni rad “Sveti Sava” u Nišu. Ako i neko bude prihvaćen sa ulice, preko Policijske uprave ili bude doveden od trećeg lica, nakon smeštaja pribavlja se potrebno rešenje  Centra za socijalno. Screenshot 7

“Prihvatna stanica podrazumeva uslugu smeštaja, ishrane i sve što zadovoljava higijenske potrebe. U ovom smeštaju lice može da boravi najviše 7 dana, kada sledi upućivanje u neku drugu instituciju. U toku tih dana kada je lice smešteno u prihvatnu stanicu povezivanjem sa institucijama rešavaju se njegovi tekući problemi i dalje kroz rad završava se šta se rešiti da.” kaže Milošević za Niške Vesti.

Uglavnom beskućnici koji nemaju gde, imaju mogućnost da budu smešteni u jednu od tri niške insitucije predviđene za to, a raspodeljuju se prema godinama starosti. U Dom Duško Radović smeštaju se deca do 18 godina, oni koji imaju do 26 godina budu smešteni u Zavod za vaspitanje omladine a svi stariji od 26 godina u prihvatnu stanicu Gerontološkog centra.

Direktor Gerontološkog centra Aleksandar Milošević kaže da ove zime još uvek nije bilo potrebe da se kapacitet proširi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com