Kultura

Konkurs za književnu nagradu „Duško Radović“

Ove godine će prvi put biti dodeljena književna nagrada “Duško Radović” za najbolju knjigu dečije proze ili poezije, objavljenu na srpskom jeziku u 2015. godini. Nagradu je ustanovio i dodeljuje je Grad Niš, a organizator je Niški kulturni centar.

U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga dečije proze ili poezije na srpskom jeziku, koja su objavljena u 2015. godini. U NKC-u napominju da se neće uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja iz ranijih godina, izbori i antologije.

Ime dobitnika će biti saopšteno tokom proleća, a svečano uručenje će se održati 29. novembra 2016. godine, na dan rođenja Duška Radovića.

Dušan Radović je bio pesnik, pisac, novinar, aforističar i televizijski urednik. Rođen je u Nišu 1922. godine od oca Uglješe, koji je bio mašinovođa poreklom iz Čačka, i majke Sofije Stefanović koja je bila Nišlijka.

Konkurs za nagradu pod imenom ovog znamenitog Nišlije otvoren je do 15. januara, do kada preba poslati tri primerka objavljene knjige koja ispunjava navedene uslove. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa.

Knjige slati na adresu NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (za nagradu „Duško Radović“).

Žiri će raditi u sastavu prof. dr Zorana Opačić (Beograd), dr Danijela Konstantinović (Niš) i prof. dr Tihomir Petrović (Sombor).

Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefon (018) 595-055 / 595-740 ili putem mejla goran.stankovic@nkc.org.rs.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close