Društvo

trajk: Teraju nas da radimo na praznik (VIDEO)

Radnici fabrike Yura, organizovali su danas štrajk jer im poslodavac nije omogućio da sutra kada se proslavlja Badnje veče koriste slobodan dan.

“Teraju nas da radimo na praznik. Da, zakon ne predviđa da je sutra neradan dan ali mi smatramo da na to imamo pravo. Naporno radimo u smenama i mislimo da smo to zaslužili, da sa porodicama budemo kod kuće kada se dočekuje najveći verski praznik Božić. Oni koji rade u drugoj smeni neće moći da ispoštuju jedno od glavnih “običaja” da na Badnje veče budu kod kuće.” kaže za Niške Vesti jedan od štrajkača koji je hteo da ostane anoniman.

Radnici dodaju i tvrde:

“Mi štrajkujemo zbog oba. Božić jer je neradni a Badnji dan po zakonu radni, mada imamo pravo na slobodan dan. Imamo informaciju da su pustili spisak da se radi i za Božić,” kažu radnici u štrajku.

Zakon o državnim i drugim praznicima u republici Srbiji kaže u Članovima 2. i 4. da se od verskih praznika, ne radi prvog dana Božića a neradan je i prvi dan krsne slave.

Screenshot 3Screenshot 2

Niški radnici fabrike Yura ipak misle da im slobodan dan sleduje i zato su se okupili i tražili od uprave taj ustupak.

12476321 10207374292429080 507089483 n

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com